Helt golvad | Nya trender inom trägolv

Trender kommer och trender går - men detta gäller sällan golven. Eller? Faktum är att ett klassiskt trägolv aldrig riktigt går ur tiden. Det är ofta det som utgör basen i ett rum och det är också det som man matchar den övriga inredningen mot; utan att man riktigt tänker på det. Golvet ligger där det ligger och det är i många fall bra. Men, i vissa fall så är det också en lite sämre idé.

"Talar man om nya trender inom trägolv så är det omöjligt att bortse från det uppenbara. Fler och fler tar med sig sommarstugan in i den permanenta bostaden. Rent konkret så innebär det att man målar sitt trägolv och genom detta får man en mer lättstädad yta som ger väldigt mycket personlighet."

Ett golv går att förändra, det går att byta ut och det finns väldigt många olika alternativ tillgängliga för att ge sin bostad det där lilla extra lyftet som många aktivt söker. Innan vi visar på några nya, heta trender för trägolv så ska vi även säga följande: oavsett vilket typ av trägolv du har så måste du ta hand om det. Ta hjälp med golvslipning och lägg på en ny ytbehandling. Det ger ditt golv en längre livslängd, det är inte speciellt dyrt och det är ett relativt enkelt sätt att nå en stor förändring.

Vilket golv passar dig och din stil?

Vi tänkte passa på att dela med oss av några av de trender som gäller idag - och som säkerligen också kommer att fortsätta vara heta långt in i framtiden. Det fina med golv är att hållbarheten är väldigt lång - ett korrekt lagt trägolv ligger där det ligger. Sköter man det korrekt så håller det en mansålder.

  • Måla om. Ett slitet brädgolv är ingen lisa för ögat. Det har dock potential att bli det; något som många upptäckt genom att addera färg. Detta lilla trick är vanligt i sommarstugor, men fler och fler börjar flytta den tanken in i den permanenta bostaden. Något som är roligt! Färg är ett enkelt uttryckssätt som skapar mer personliga hem. Dessutom blir den målade ytan väldigt lättstädad. Ett billigt alternativ till en stor förändring.

  • Gråblå ton: Ryktet om industri-trendens död var betydligt överdriven. Vi inreder fortfarande med betong, med industrilampor och med exempelvis gråputs. Något som skapar stilsäker miljö - som dock kan upplevas som både kall och opersonlig. Golvet blir ofta avgörande och ett enkelt sätt att addera värme är att lägga in ett massivt trägolv som går i tonen gråblå. Ett rum i denna stil är, helt enkelt, coolt.

Några klassiska golv i nya tappningar

 • Stavparkett - i ny tappning: En ny trend är att använda sig av stavparkett, men där varje stav hellimmas mot underlaget. Därefter så slipar man varsamt och adderar som sista punkt en ytbehandling som exempelvis hårdvaxolja. Ett stilsäkert golv som man verkligen kan åldras med. Passar alla stilar.

  stavparkett

 • Rustika ekplankor: Breda golvplankor av ek ger ett harmoniskt intryck som ofta andas bohem. Det blir charmigt och de många hål, sprickor och otätheter som kommer på köpet adderar extra personlighet. Ek åldras långsamt och växer i sin naturliga takt; det gör att golvet kommer att se annorlunda ut om tio år - men på ett väldigt unikt och tilltalande sätt.

  massivt ekgolv

 • Rutmönstrad, mörk parkett: Mörka golv skapar kontraster mot exempelvis vita väggar. Det skapar en atmosfär som är enkel att inreda mot. En parkett i rutmönster skapar ett mer sobert intryck och skänker vardagen lite elegans.

  rutmönstrad parkett

Garanterat bra resultat!
15 Aug 2018