Golvslipning Stockholm

Golvslipning Stockholm

Vi är experter på allt som rör golv och kan utföra kvalitativ golvslipning i Stockholm till konkurrenskraftiga priser. Kontakta oss redan idag! Vi slipar parkettgolv, massiva trägolv, specialgolv, fiskbensparkett, plankgolv m.m. 

Att slipa ditt gamla trägolv är ett suveränt sätt att ge golvet en ny glans utan att behöva köpa nytt. Alla former av trägolv går att slipa – så länge det finns tillräckligt med slitskikt kvar (är du osäker på om ditt golv går att slipa eller om man behöver lägga ett nytt golv är du alltid välkommen att kontakta oss för att få en professionell golvslipares råd). Utöver traditionell och dammfri golvslipning erbjuder vi även ett stort utbud av ytbehandlingar som ger ditt nyslipade golv ett extra lyft.


Vi hjälper dig med ditt trägolv

Golvslipning är vår främsta specialitet, men vi utför även en rad andra arbeten med trägolv. Det kan handla om renovering och behandling med olja eller lack, men även andra former av golvservice. Våra erfarna medarbetare är både flexibla och noggranna. Vi lyssnar alltid noga på våra kunder för att ta reda på vilka önskemål de har och ser alltid till att det ska bli hög kvalitet och fin finish när vi genomför en golvslipning.

Hos oss kan du känna dig trygg

Våra kunder ska känna trygghet i att vi utför ett bra jobb, därför har våra medarbetare en fot i historien och en i framtiden. Erfarenheten är stor, vi har slipat golv med framgång ända sedan 80-talet, men det innebär inte att vi blivit nöjda och belåtna. Vi ligger i framkant i utvecklingen och använder de senaste och bästa slipningsmaskinerna och de bästa materialen.

Det viktigaste för oss är att du som kund blir nöjd med resultatet och får ett nytt golv som du trivs med. Därför har vi fem års garanti på utförda tjänster.

Kvalitativ golvslipning i Stockholm på alla trägolv

Vi utför golvslipning på alla typer av trägolv, och vi utför alla sorts uppdrag, stora som små. Vi snyggar din slitna parkett där hemma, och vi tar hand om företagets stora kontorsgolv. Vi känner till allt som värt att veta om olika golvmaterial och vet vilka ytbehandlingar som passar bäst när vi har genomfört en golvslipning. Ditt golv kan vara rejält skamfilat efter åratal av liv och rörelse – vi kan garantera att vår golvslipning kan ge ditt golv ett nytt liv. Till ett bra pris dessutom – en golvslipning i hemmet är avdragsgill enligt ROT. Vi sköter pappersarbetet och gör avdraget direkt på fakturan.

Dammfri slipning en specialitet

Är du rädd att hela huset ska damma igen när vi genomför en golvslipning? Det behöver du inte vara! Vi är en av de golvläggare i Sverige som kan genomföra en dammfri golvslipning. När vi slipar ditt golv så slipper du besvärande byggdamm när arbetet är slut och du kan andas frisk och fräsch luft.

Trä är ett tåligt golvmaterial

Ett bra trägolv tål mycket, och en del av charmen med trä som golvmaterial är att det ofta får patina och en bedagad charm med tiden. Men ett trägolv som används av hela familjen, vänner och bekanta och husdjuren blir förstås slitet till slut, det går inte att undvika. Man kan vara försiktig, städa extra noga och lägga ut extra mattor, men slitage är ändå mycket svårt att undvika.

När golvet väl har tagit stryk och du känner att det är dags för ett ansiktslyft så är det inte säkert att du behöver riva upp hela golvet och lägga in ett nytt. Hör istället av dig till oss så kan vi komma på ett kostnadsfritt hembesök där vi kan avgöra om det är lämpligt med en golvslipning. När vi är klara med inspektionen så lägger vi upp en plan för golvslipningen och du kan få en offert med ett överenskommet pris. 

Olika maskiner för olika golv

Hur man slipar ett golv varierar beroende på flera olika orsaker. Vilken typ av golv är det och hur slitet är det? Är det bara lacken som har slitits ned och tappar lystern så behöver man inte slipa golvet så djupt. Då räcker det om man får bort den gamla lacken och frilägger en ny träyta. Vilken slipmaskin man använder beror på golvets tjocklek och allmänna skick. Är golvet rejält slitet och av ett hårt träslag så använder vi en slipmaskin med starkare motor.

Många undrar om man kan slipa alla typer av trä- och parkettgolv. Ja, det går bra, förutsatt att golvet har minst 4 mm kvar av det yttre golvskiktet. Trägolv bör man alltid slipa med jämna mellanrum, de riktigt massiva trägolven tål att slipas många gånger och kan hålla i decennier. Ett parkettgolv går också bra att slipa, men inte lika många gånger som ett massivt trägolv.

Många valmöjligheter när golvet ska behandlas

När slipningen är klar så är det dags för behandling. Även här finns det många valmöjligheter. Klass 1-lackning är bra om man förväntar hårt slitage på golvet. Det är också att rekommendera i offentliga lokaler, som utsätts för mycket smuts och slitage. Lackar man golvet så kräver det inte mycket underhåll.

Om man i stället väljer att olja golvet så blir det mörkare, och det måste underhållas då och då, hur ofta beror på hur hårt slitage det utsätts för.  Oroar du dig för stark lukt från lack eller olja? Det behöver du inte göra, vi använder enbart vattenbaserad lack och miljövänlig oljor som är vänliga mot luktsinnet. Visst luktar det lite till en början, men det är absolut inget farligt och lukten försvinner ganska fort.

Priset ett annat stort plus

Priset är också en fördel med att slipa golvet, du får ett uppfräschat golv till ett lägre pris än om du skulle lägga nytt. Som sagt, det finns många goda skäl att genomföra en golvslipning när parketten eller trägolvet behöver fräschas upp. Kontakta om du vill boka tid eller veta mer om våra golvläggningstjänster.

Läs mer om golvslipning och golvläggning i vår artikelsektion!

Vi slipar och lägger trägolv i Stockholm med omnejd!